Защо избрах хостинг в ICN.bg?

жена обмисля хостинг компания

Когато сайтът ви е ключов елемент от бизнеса ви и сте похарчили много за изработката му, е от изключително значение да изберете добър хостинг. Сами се досещате, че най-важното е сайтът ви да е леснодостъпен и не трябва да пестите ресурси, за да постигнете тази цел. Надолу изброих някои неща, които на мен ми повлияха при избора на хостинг и мисля, че всеки изправен пред това решение може да се възползва от моя опит. Приятно четене!

Защо избрах надежден хостинг от ICN.bg?

Най-важният фактор за поддържане на уеб сайта Ви онлайн е изборът на подходящ хостинг доставчик. Ако вашият хостинг доставчик има висока честота на UPTIME, вие със сигурност сте на прав път. Въпреки това, където е възможно, препоръчваме да изберете хостинг доставчик, който предлага и гаранция за UPTIME. Тази гаранция демонстрира, че вашият доставчик е уверен, че ще може да изпълни обещанията си във времето. ICN гарантира максимум UPTIME което на практика означава, че вашият сайт ще е достъпен по всяко време на денонощието всеки ден. Добрите хостинги могат не само да обещаят подобно нещо, но и да го осигурят.

Хостинг пакета

След като изберете доставчик, който предлага добри цени, комбинирани с добро качество, важно е да изберете хостинг пакет, който да отговаря на вашите нужди. В идеалния случай това ще означава избор на пакет, който предлага най-много дисково пространство, бази данни, процесорна мощност, физическа памет и др.

внимателен поглед към хостинга

Разбира се, на мен ми беше необходимо да степенувам това, което искам с големината на бюджета ми, което не беше лесна задача. Предполагам, че всички, които стартират бизнес имат същия проблем. Да не оставяме на последно място и неяснотата на това, какво точно означава дисково пространство и колко ми е необходимо, процесорна мощност и тн. Всички тези неща ги има с кратки обяснения на уеб сайта на ICN, така че можете спокойно да се доверите на тяхната експертиза.

Що се отнася до достъпността, споделеният хостинг е популярен избор. Този подход обаче означава, че ще споделяте ресурсите на сървъра си с други уебсайтове, което може да бъде сериозен проблем, ако сайтът ви е много посещаван. Например може да споделяте сървъра си с уебсайт, който консумира повече от справедливия дял от ресурси. Този проблем обаче повечето модерни хостинг компании са го решили.

Защитата на уеб сайта ми

ICN са супер и в това отношение, защото предлага професионална DDOS защита. Това на практика означава, че някой се опитва да залее сървъра ви със заявки и той може да не издържи и да се срине. Естествено, ако това стане, никой няма да има достъп до сайта ви. Ако хостингът ви има добра защита, той ще блокира подозрителните заявки много преди да са успели да извършат DoS атака.

Ако пък искате да сте още по-защитени и сайтът ви се отваря от много страни по света, тогава ще ви е необходим Cloudflare (CDN). CDN е мрежа от сървъри, разположени по целия свят. Тези сървъри са предназначени да доставят копия на статичното съдържание на вашия уеб сайт. Всеки път, когато някой посети вашия сайт, CDN ще използва маршрутизиране на геолокация, за да открие местоположението на потребителя и след това да зареди съдържанието на вашия сайт от сървъра, който е физически най-близо до него. Това ще подобри скоростта му, както и ще го защити от претоварване, дори и по-време на атаки. В ICN можеш да управляваш Cloudflare (CDN) от C-panel лесно и бързо.

Това е и нещото, на което наистина е много важно да обърнете внимание. Вашият C-panel може да ви усложни или улесни живота, спрямо това колко добри технически познания имате. Хостинг компаниите, като ICN, се стараят да обясняват в детайли дори и най-техническите параметри на услугите, които предлагат, за да могат да покажат разбираемо колко са ценни и какво ги отличава от останалите хостинг фирми. Това, за което може би най-много трябва да внимавате е да имате добро разбиране за какво си давате парите. Ако пакетът за хостинг, който сте купили е прекалено малък или прекалено голям, то той може да не ви върши работа изобщо. Запознайте се подробно със спецификациите на пакетите и ако не разбирате нещо, потърсете допълнителна информация. И в това ICN са страхотни, защото предлагат съпорт на български език, което е изключително важно, когато срещнете проблем или сайтът ви е паднал, а не знаете защо.

Phenona: всичко за най-добрите хостинг компании в България и по света.