Защо избрах хостинг в Jump?

хостинг в jump.bg избрах защото е добър

Преди да отговорим на въпроса: Защо избрах хостинг в Jump? нека се спрем накратко какво са хостинг услугите и как те пряко оказват влияние на работата и доброто представяне на Вашия уеб сайт.

Не е никак грешно да признаем, че всъщност голяма част от хората изобщо не знаят как да се справят със собствените си сайтове. Да, много малки бизнеси и фирми имат уеб сайтове, които зареждат бавно, счупени са или посланието им е толкова неясно, че посетителите ги посещават не повече от веднъж. Собствениците на такива сайтове, рядко знаят значението на термини като „хостинг услуги“ и „домейн име“. Те обикновено се допитват до някой специалист или до приятел, който има вече уеб сайт и получават съвет. Тук следва деликатният момент – много от съветите не струват и хвалят по-известните, а не по-добрите хостинг услуги.

Това естествено няма никакво значение, защото ако имате малък бизнес и искате да имате уеб сайт, той просто трябва да бъде качен някъде и на вас не ви се занимава да търсите къде, как и защо, нали? Когато последвате лош съвет обаче и се доверите на хостинг услуга, която всъщност не ви върши работата, от която имате нужда, следват лошите последствия, като бавно зареждане, изобщо незареждане, пренатоварване на сайта, злонамерени атаки и всичко това, в замяна на висока месечна вноска. Резултатът е лош сайт, загубени клиенти и по-малко печалба. Добрият хостинг е всичко, което ви трябва, за да избегнете това.

Защо избрах хостинг в Jump.bg?

Тази хостинг услуга съчетава всичко, от което малкият бизнес има нужда. А това не са сложни думи, дълги обяснения и изчакване на телефона на съпорта по два часа.
Не е тайна, че уеб сайтът е публичното лице на много организации. Той е начинът, по който бизнесът осъществява първи официален контакт с потенциален клиент и следователно е изключително важен за придобиването и задържането му. Избирайки добра хостинг услуга, вие можете да си осигурите добра поддръжка на сайта, без да наемате IT специалисти. По-долу ще изброим всички преимущества на хостинга в Jump.bg, като ще се опитаме да го направим толкова опростено, че дори и да не знаете разликата между хостинг и домейн, пак да ви стане ясно. Четете по-долу, защо ние избрахме хостинг в Jump.bg и как това ни осигури спокоен сън, че информацията от сайтовете ни е на сигурно място.

работа по сайт и избор на хостинг

Хостинг ли? Колко му е цената?

Безспорно, една от най-търсените фрази е “хостинг цена”. В това няма нищо изненадващо, защото когато създавате сайт и търсите къде да го съхранявате, последното нещо, което сте предвидили като разход обикновено е тази разноска. Повечето хора не искат да дават много пари за нещо, което не могат да пипнат. За домейн име, хората са по-склонни да платят повече, защото е представителното име за техния проект, адресът, на който ще ги откриват всички. За хостинг обаче, ситуацията е малко по-различна. Това е и причината, повечето хостинг услуги да предлагат хостинг и домейн заедно. Така дори и лаиците в тази област, могат да се погрижат за сигурността на цялата информация, която съдържа техния сайт заедно с името, което ще го представя (www.ТОВАеДОМЕЙН.com).

Другата огромна причина е че хората нямат време и не искат да се занимават с неща, които да им отнемат от вниманието от реалния им бизнес, продукт или услуга. Ако трябва домейн името да се плаща на едно място на една дата, а хостингът на друго място и на друга дата, гарантирано едно от двете ще бъде забравено. Тоест, всеки човек предпочита организираните, опростени и ясни неща.

Jump.bg предлагат не просто комплект хостинг и домейн, ами направо безплатен домейн, когато се избере хостинг план за една година. Това е маркетингов трик, но резултатът от него е по-ниската цена, която ще платите. И не знаем за вас, но ние нямаме нищо против да бъдем подлъгани да платим по-малко.

създаване на сайт и подбор на опция за хостинг

Колко струва хостинг в Jump.bg?

Най-ниската цена е 2.90 лв. на месец, което за година се равнява на 34.80 лв. Този пакет е подходящ за съвсем малки сайтове, чийто обем не надминава 15 000 посещения на месец, 600 CPU минути и 5 GB дисково пространство. За тази цена обаче получавате неограничен брой поддомейни, бази данни, пощенски кутии, FTP акаунти, безплатен трансфер от друг хостинг и най-важното – споделен хостинг на Litespeed уеб сървър.
Знаете ли колко струва еди трансфер от един хостинг на друг? Ще ви спестим търсенето и ще ви отговорим – най-ниската цена, която ще откриете е около 20 лв. Сега добавете и тази цена към цената на домейна и хостинга и ни се доверете, че ще трябва да платите и за още 1-2 неща. Не е нужно да ги харчите тези пари, нали?

Нека сега обаче да обърнем внимание и на малко по-сложните хостинг услуги, които предлагат от Jump.bg. Вече ви споделихме за най-евтиния хостинг план за 2.90 лв. на месец, но те предлагат и WordPress хостинг планове, както и такива за онлайн магазини, като Open Cart, Prestashop и не безизвестният WooCommerce.
Ако искате да развивате имидж на блогър и да имате уникална индивидуалност, то е абсолютно необходимо да имате уеб сайт и то такъв, който зарежда, дори когато пуснете скандално видео, което всички искат да гледат. Блогър Уни планът на Jump.bg предвижда до 100 000 посещения и 50 GB място, като цената му 16.50 лв. на месец. Абсолютно същата цена можете да платите и за Онлайн Бизнес хостинг плана, който е предназначен за електронен магазин. Сами виждате, че цените са повече от добри. Заради цените ли обаче избрах хостинг в Jump.bg?

Какво трябва да предлага един добър хостинг?

На първо място, много е важно хостингът да си изпълнява основната задача и това е да съхранява данните от уеб сайта ви. Всичко друго, което е бонус, допълнение, промоция и тн. е добре дошло, но не забравяйте главната цел на хостинг компаниите. Та, Jump.bg предлагат хостинг, който се грижи за сайта ви и му осигурява всекидневен отдалечен backup. Както са казали мъдрите хора: „Или правиш или не правиш backup, ако не направиш със сигурност ти е за последно“. Jump.bg го правят вместо теб, за да не се налага ти да се грижиш и за това.

Знаете ли какво е DDoS защита и Brute Force Protection? Ако не знаете, потърсете повече информация в секцията ни с въпроси и отговори. На кратко Jump.bg се грижат и за защитата на вашия сайт. Ако някой иска злонамерено да ви навреди, няма да успее. Все пак със сигурност не желаете сайтът ви да бъде хакнат и да предизвика усещане за несигурност в клиентите ви, нали?

жена преценява кой хостинг е по-добър

Докато сме на темата за сигурност, трябва да споменем и сертификатите за сигурност, които са толкова важни именно за изграждането на доверие. Най-просто, ако нямате такъв сертификат, търсачките като Google ще кажат на всички ваши посетители, че вие може да сте злонамерени към техните данни. Jump.bg предлагат безплатен сертификат благодарение на техен модул и Let’s Encrypt системата. Ако това ви звучи сложно, ще ви успокоим, че не е. Това е и причината, от Jump.bg, да са предвидили да внедрят модул за лесно управление и автоматично подновяване.

Знаете ли колко струва един SSL сертификат? Най-евтиният, който ще откриете е 30 лв. Помните ли, по-горе, когато ви обещахме, че ще трябва да платите и за още 2-3 неща, ако не изберете Jump.bg. Помните ли, когато изброявахме всички неща, които ще трябва да запомните кога да подновите, е можете да добавите и SSL сертификата, към хостинга и домейна. Ако сте авантюристи и ви се харчат пари, можете да похарчите пари и за него. Освен това, не забравяйте и да го подновявате на всеки три месеца, заедно с годишното подновяване на домейна и хостинга. Естествено, сме настроени леко иронично, но сами забелязвате, как поддръжката на един сайт може да изисква сериозно ниво на организация, ако всичко не е улеснено от хостинг компанията.

Стигаме до любимата ми част и тя е поддръжката (съпорта). Няма да изброяваме защо ви е необходим хостинг с добър съпорт, защото най-вероятно се досещате, че понякога се случват неща, независещи от вас и може да се нуждаете от помощ. Ще споменем обаче причината защо ви е необходим съпорт на български език.

Във връзка с това ще се върнем в началото на нашата тема „Защо избрах хостинг от Jump“ и основната причина, която беше, че бизнесът, влогърите и хората на свободна практика в България имат нужда от добър хостинг без сложни обяснения. И когато нещата станат трудни и неразбираеми, всички тези хора, вашата зъболекарка, вашият счетоводител, вашият личен треньор се нуждаят от съпорт на български език, който да им обясни какъв е проблемът със сайта им и да го реши вместо тях. Безцеремонно, ще заявим, че Jump.bg са се погрижили за всичко, от което един лаик има нужда, дори и самият той да не разбира какво точно е това и да не успява да разграничи хостинг от домейн.