Защо избрах хостинг в Jump?

Jump.bg server room

Преди да се спрем в подробности защо избрах хостинг в Jump, нека изброим всичките им предимства:

 • Качество на много добри хостинг цени
 • Топ поддръжка и съпорт 24/7 с бърза реакция
 • Избор от широка гама услуги на страхотни цени за всяка нужда

Голям избор от различни хостинг услуги:

 • Споделен Litespeed ултра бърз хостинг план
 • Хостинг план WordPress, създаден и оптимизиран за нуждите на тези които използват WordPress.
 • Хостинг за е-магазини (eShop hosting)
 • Хостинг оптимизиран за онлайн радио с контролен панел CentovaCast
 • Реселър хостинг за уеб агенции и фрилансъри

Уеб сървъри в България предлагани от Jump

Регистрация и трансфер на домейни с много разширения (tld). За пълен списък с всички разширения може да проверите на: https://www.jump.bg/domains-list.

SSL сертификати

 • Let's encrypt - по подразбиране всички акаунти в Jump могат да активират безплатен сертификат Let's encrypt.
 • SectiGo сертификат - избор от PositiveSSL, Wildcard PositiveSSL, InstantSSL, PremiumSSLWildcard
 • EV SSL - Extenden Validation (EV) сертификат

Накратко за хостинга и защо хостинг в Jump?

Не е никак грешно да признаем, че всъщност голяма част от хората изобщо не знаят как да се справят със собствените си сайтове. Да, много малки бизнеси и фирми имат уеб сайтове, които зареждат бавно, счупени са или посланието им е толкова неясно, че посетителите ги посещават не повече от веднъж, затова и избрахме да споделим темата: "Защо избрах хостинг в Jump.bg?" Собствениците на такива сайтове, рядко знаят значението на термини като „хостинг услуги“ и „домейн име“. Те обикновено се допитват до някой специалист или до приятел, който има вече уеб сайт и получават съвет. Тук следва деликатният момент - много от съветите не струват и хвалят по-известните, а не по-добрите хостинг услуги.

Това естествено няма никакво значение, защото ако имате малък бизнес и искате да имате уеб сайт, той просто трябва да бъде качен някъде и на вас не ви се занимава да търсите къде, как и защо, нали? Когато последвате лош съвет обаче и се доверите на хостинг услуга, която всъщност не ви върши работата, от която имате нужда, следват лошите последствия, като бавно зареждане, изобщо не зареждане, претоварване на сайта, злонамерени атаки и всичко това, в замяна на висока месечна вноска. Резултатът е лош сайт, загубени клиенти и по-малко печалба. Добрият хостинг е всичко, което ви трябва, за да избегнете това.

Защо избрах хостинг в Jump.bg?

Тази хостинг услуга съчетава всичко, от което малкият бизнес има нужда. Вижте видео резюме на услугата в Youtube канала на Phenona:

Не е тайна, че уеб сайтът е публичното лице на много организации. Той е начинът, по който бизнесът осъществява първи официален контакт с потенциален клиент и следователно е изключително важен за придобиването и задържането му. Избирайки добра хостинг услуга, вие можете да си осигурите добра поддръжка на сайта, без да наемате IT специалисти. По-долу ще изброим всички преимущества на хостинга в Jump.bg, като ще се опитаме да го направим толкова опростено, че дори и да не знаете разликата между хостинг и домейн, пак да ви стане ясно. Четете по-долу, защо ние избрахме хостинг в Jump.bg и как това ни осигури спокоен сън, че информацията от сайтовете ни е на сигурно място.

работа по сайт и избор на хостинг

Разликите в цената на хостинг и домейн

Хората са по-склонни да платят повече за домейн, защото е представителното име/бранд за техния проект, адресът, на който ще ги откриват всички. За хостинг обаче, ситуацията е малко по-различна. Това е и причината, повечето хостинг услуги да предлагат хостинг и домейн заедно. Така дори и лаиците в тази област, могат да се погрижат за сигурността на цялата информация, която съдържа техния сайт заедно с името, което ще го представя (www.domain.com).

Другата причина е че хората нямат време и не искат да се занимават с неща, които да им отнемат от вниманието от реалния им бизнес, продукт или услуга. Ако трябва домейн името да се плаща на едно място на една дата, а хостингът на друго място и на друга дата, гарантирано едно от двете ще бъде забравено. Тоест, всеки човек предпочита организираните, опростени и ясни неща.

Jump.bg предлагат не просто комплект хостинг и домейн, ами направо безплатен домейн, когато се избере хостинг план за една година. Това е маркетингов трик, но резултатът от него е по-ниската цена, която ще платите. И не знаем за вас, но ние нямаме нищо против да бъдем подлъгани да платим по-малко.

създаване на сайт и подбор на опция за хостинг

Колко струва хостинг в Jump.bg?

Безспорно, една от най-търсените фрази е "хостинг цена". В това няма нищо изненадващо, защото когато създавате сайт и търсите къде да го съхранявате, последното нещо, което сте предвидили като разход обикновено е това разходно перо.

Най-ниската цена в Jump.bg е 2.90 лв. на месец, което за година се равнява на 34.80 лв. Този пакет е подходящ за съвсем малки сайтове, чийто обем не надминава 15 000 посещения на месец, 600 CPU минути и 5 GB дисково пространство. За тази цена обаче получавате неограничен брой поддомейни, бази данни, пощенски кутии, FTP акаунти, безплатен трансфер от друг хостинг и най-важното - споделен хостинг на Litespeed уеб сървър.

Знаете ли колко струва трансфер от един хостинг на друг? Ще ви спестим търсенето и ще ви отговорим - най-ниската цена, която ще откриете е около 20 лв. Сега добавете и тази цена към цената на домейна и хостинга и ни се доверете, че ще трябва да платите и за още 1-2 неща. Не е нужно да ги харчите тези пари, нали?

Сравнителна таблица за Споделен хостинг в Jump.bg

НаименованиеЦена
Хостинг ONE2.90 лв/месец
План Старт6.50 лв/месец
План Стандарт11.40 лв/месец
План Бизнес21.50 лв/месец

Нека сега обаче да обърнем внимание и на малко по-сложните хостинг услуги, които предлагат от Jump.bg. Вече ви споделихме за най-евтиния хостинг план за 2.90 лв. на месец, но те предлагат и WordPress хостинг планове, както и такива за онлайн магазини, като Open Cart, Prestashop и не безизвестният WooCommerce.

Ако искате да развивате имидж на блогър и да имате уникална индивидуалност, то е абсолютно необходимо да имате уеб сайт и то такъв, който зарежда, дори когато пуснете скандално видео, което всички искат да гледат. Блогър Уни планът на Jump.bg предвижда до 100 000 посещения и 50 GB място, като цената му 16.50 лв. на месец. Абсолютно същата цена можете да платите и за Онлайн Бизнес хостинг плана, който е предназначен за електронен магазин. Сами виждате, че цените са повече от добри. Заради цените ли обаче избрах хостинг в Jump.bg?

Сравнителна таблица за WordPress хостинг в Jump.bg

Блогър Старт8.50 лв/месец
Блогър Уни16.50 лв/месец
Блогър Про26.90 лв/месец

За сериозните бизнеси занимаващи се с онлайн продажби Jump предлагат следните e-commerce хостинг планове:

Сравнителна таблица за eShop хостинг в Jump.bg

НаименованиеЦена
Онлайн Старт8.50 лв/месец
Онлайн Старт16.50 лв/месец
Онлайн Бизнес26.90 лв/месец

Купоните за отстъпка (всички отстъпки важат само за НОВИ клиенти на Jump) от хостинг плановете са следните:

 • 10% Phenona - 10% отстъпка от всички хостинг услуги
 • 25% Phenona - 25% отстъпка за ВСИЧКИ хостинг планове, както и за CloudVPS
 • 10% Phenona Renew - 10% отстъпка при подновяване за споделен и CloudVPS хостинг

Кои са предимствата на Jump.bg пред другите хостинг доставчици?

Безплатен трансфер

Макар да не сте го обмисляли допълнително, напълно възможно е трансферът на сайта ви всъщност да представлява проблем. Ако вече имате изграден сайт, но не сте доволни от хостинга и искате да го смените с Jump.bg, те ще ви го прехвърлят безплатно. Разбира се, заедно с пощенските кутии и базите данни. От компанията дори гарантират, че няма да има никакъв downtime. Какво повече бихте могли да желаете при едно преместване?

Litespeed server

Това е едно от най-големите предимства на Jump.bg. Litespeed сървърът е подобен на Apache и на 100% съвместим с него. За това пък, този сървър използва ресурсите по оптимален начин и може да се справи с огромно натоварване от заявки към 1 сайт. Litespeed сървърът използва съвсем малко оперативна памет и процесорни ресурси. Години наред се използваха само Apache и Nginx, но днес вече съществува и по-добър сървър, именно Litespeed.

Огромен плюс е, че Jump.bg са избрали да работят именно с него, защото той е по-бърз, по-издръжлив на атаки и дори обработва по-бързо статичното съдържание. Ако трябва да степенуваме бързината на сървърите, най-бавен, но и най-използван е Apache, по-бърз е Nginx, а Litespeed е начело по бързина.

Ако обърнете внимание на сигурността, като отделна характеристика, то тогава ще ви направи впечатление, че Litespeed е защитен от DDoS атаки. Най-вероятно след всичко, което ви казахме, се чудите дали този сървър е подходящ за вашия сайт. По принцип най-добра работа би свършил, ако притежавате сайт, който е натоварен с много трафик. Ако обаче имате много малки сайтове с горе долу еднакви посещения на един сървър, то тогава може би трябва да се насочите към друг сървър. Определено обаче Litespeed сървъра носи огромни преимущества, така че струва да разпитате подробно за него в Jump.bg.

Неограничени inodes

Jump.bg предлагат и неограничен брой на файловете и директориите, в някои от пакетите си. Така собствениците на файлове няма да се чувстват притиснати от ограничения. Всеки собственик може сам да провери колко на брой файлове има в контролния панел.

Всекидневен отдалечен backup

Няма нищо по-важно от това сайтът ви да има резервни копия. Ако обаче те се правят твърде рядко, а в сайта ви има информация, която се променя често, то тогава може би няма да са полезни. Jump.bg обаче познавайки клиентите си и техните нужди, са осигурили ежедневен бакъп, който да гарантира бързото и лесно връщане на съдържанието при нужда.

Безплатни SSL сертификати

Сертификатът за сигурност гарантира, че данните, които попълват посетителите на сайта са защитени. Това е важно не само за самите посетители, ами и за търсачките, като Google, които оценяват по това качеството и акуратността на сайта. От Jump.bg са осигурили панел, чрез който лесно да се инсталира безплатен сертификат за сигурност. По този начин, всеки собственик може да си осигури бърза и лесна защита.

Какво повече предлага Jump.bg в сравнение с другите?

На първо място, много е важно хостингът да си изпълнява основната задача и това е да съхранява данните от уеб сайта ви. Всичко друго, което е бонус, допълнение, промоция и т.н. е добре дошло, но не забравяйте главната цел на хостинг компаниите. Та, Jump.bg предлагат хостинг, който се грижи за сайта ви и му осигурява всекидневен отдалечен backup. Както са казали мъдрите хора: „Или правиш или не правиш backup, ако не направиш със сигурност ти е за последно“. Jump.bg го правят вместо теб, за да не се налага ти да се грижиш и за това.

Сигурност и защита в Jump.bg!

Знаете ли какво е DDoS защита и Brute Force Protection? Ако не знаете, потърсете повече информация в секцията ни с въпроси и отговори. На кратко Jump.bg се грижат и за защитата на вашия сайт. Ако някой иска злонамерено да ви навреди, няма да успее. Все пак със сигурност не желаете сайтът ви да бъде хакнат и да предизвика усещане за несигурност в клиентите ви, нали?

жена преценява кой хостинг е по-добър

Докато сме на темата за сигурност, трябва да споменем и сертификатите за сигурност, които са толкова важни именно за изграждането на доверие. Най-просто, ако нямате такъв сертификат, търсачките като Google ще кажат на всички ваши посетители, че вие може да сте злонамерени към техните данни. Jump.bg предлагат безплатен сертификат благодарение на техен модул и Let's Encrypt системата. Ако това ви звучи сложно, ще ви успокоим, че не е. Това е и причината, от Jump.bg, да са предвидили да внедрят модул за лесно управление и автоматично подновяване.

Знаете ли колко струва един SSL сертификат? Най-евтиният, който ще откриете е 30 лв. Помните ли, по-горе, когато ви обещахме, че ще трябва да платите и за още 2-3 неща, ако не изберете Jump.bg. Помните ли, когато изброявахме всички неща, които ще трябва да запомните кога да подновите, е можете да добавите и SSL сертификата, към хостинга и домейна. Ако сте авантюристи и ви се харчат пари, можете да похарчите пари и за него. Освен това, не забравяйте и да го подновявате на всеки три месеца, заедно с годишното подновяване на домейна и хостинга. Естествено, сме настроени леко иронично, но сами забелязвате, как поддръжката на един сайт може да изисква сериозно ниво на организация, ако всичко не е улеснено от хостинг компанията.

Поддръжката (Support) в Jump.bg

Стигаме до любимата ми част и тя е поддръжката (съпорта). Няма да изброяваме защо ви е необходим хостинг с добър съпорт, защото най-вероятно се досещате, че понякога се случват неща, независещи от вас и може да се нуждаете от помощ. Ще споменем обаче причината защо ви е необходим съпорт на български език.

Във връзка с това ще се върнем в началото на нашата тема "Защо избрах хостинг от Jump?" и основната причина, която беше, че бизнесът, влогърите и хората на свободна практика в България имат нужда от добър хостинг без сложни обяснения. И когато нещата станат трудни и неразбираеми, всички тези хора, вашата зъболекарка, вашият счетоводител, вашият личен треньор се нуждаят от съпорт на български език, който да им обясни какъв е проблемът със сайта им и да го реши вместо тях. Безцеремонно, ще заявим, че Jump.bg са се погрижили за всичко, от което един лаик има нужда, дори и самият той да не разбира какво точно е това и да не успява да разграничи хостинг от домейн.

Phenona: всичко за най-добрите хостинг компании в България и по света.